Op zaterdag 16 april 2011 naar Red Horse in de Triple Door in Seattle geweest. Red Horse is een samenwerking van John Gorka, Eliza Gilkyson en Lucy Kaplansky. Toevallig drie favoriten van ons. Gezellig uitgaan op z’n Amerikaans op de zaterdagavond. Een grote zaal schuinoplopend met tientalle tafels waaraan je kan zitten
eten. Perfecte bediening, die onder de muziek door ging. Wij zaten aan een tafel tegen het podium aan. Precies voor John. De dames zitten links en rechts van hem zien er wat moe uit. Lucy speelt geen gitaar, ze heeft nog last van haar pols. John speelt haar nummers probleemloos. John ziet er heel gezond en ontspannen uit. Hij begint op Kenny Rogers te lijken. Het is de veertiende keer dat ze samen optreden. Om de beurt spelen ze een nummer van zichzelf of van een van de anderen. Mooie interpretaties van elkaars muziek. Lekkere samenzang. Ze vullen elkaar goed aan. John komt bij een amerikaans publiek veel beter tot zijn recht, minder gestresst dan in Nederland. Lachsalvo’s in de zaal als John wat stotterend verhalen verteld. Bijvoorbeeld over de eerste ontmoeting in 1984 met Lucy. Waarbij hij een nummer voorzong op het damestoilet. Hoogtepunt was voor mij het moment dat Eliza “If I forget to breath”  
van John zong. “If I forget to breath” is het mooiste liefdeslied waar de term liefde niet in voorkomt. John keek bij sommige zinnen lichtelijk verbaasd over zijn eigen tekst. Heerlijk om Lucy weer te horen, dat was voor ons toch 5 jaar geleden dat we haar gezien hebben. Twee sets en een toegift van drie nummers. Na afloop blijkt John mij nog te kennen. “You look familiar”. Toch voor de gelegenheid nog maar een CD gekocht met de handtekeningen erop. Maar live is het absoluut veel mooier.


Dinsdag, april 19, 2011 (Klik hier als je meer over deze reis wilt lezen)


 


Back to the homepage ............................... ...........................................