House concert in the Hague

Recorded by Jos van Vliet

John Gorka
House Concert at Daan's place
October 25, 2008
The Hague, The Netherlands

Lost Highway...............>
This is a Leon Payne song
You can hear (and see) he Hank Williams version:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

July you're a woman ..............>
This is a John Stewart song
click here to listen to the original version


Dim Veldhuizen is playing percussion on this video.

 

 


 

 

 

 

 

Highway of Life ..............>
This is a Woody Guthrie song


On This video you also can see Dim Veldhuizen playing percussion

 

  

 

 

 

 

Love is our Cross to Bear..............>

 

 

 

Held
The story behind the "private party"


by Peter ter Horst

(intermediair 2006)

Er is slechte muziek, er is goede muziek, en er is John Gorka. Hors concours. Dat vonden mijn vriend Willem en ik al jaren. Wij kunnen het weten, want in ons lange leven was muziek altijd belangrijker dan relaties, ADO Den Haag en nordic walking. John Gorka - die uit duizenden herkenbare bariton, die gitaar, de mystiek van de vrouwelijke contrastem, en die teksten. Life is full of disappointments / And I am full of life. Bij iedere nieuwe cd van de Amerikaanse singer/songwriter besteedden we uren aan akkoordenstudie en tekstexegese. En vervloekten we Gorka stilletjes, omdat hij Europa, laat staan Nederland, weer niet had opgenomen in zijn tour schedule. Toen we in juli zijn nieuwe cd Writing in the margins voor het eerst hadden beluisterd, en opnieuw in perplexe stilte achterbleven, de fles Meursault tussen

ons in, viel het besluit. Het verhaal van Mohamed en de berg. Als Gorka niet naar ons kwam, dan wij maar naar hem. Internet is het ideale medium voor lijders aan een impulscontrolestoornis. Wij boekten twee kaartjes voor een concert in het World Café te Philadelphia, kochten twee vliegtuigtickets, boekten een kamer in het Sheraton, en namen een half uurtje later tevreden nog een glas. Vorige week was het zover, en als er ooit een ideale dag was, was het vrijdag de 13e in Philadelphia. Toen we al vroeg onze kaartjes kwamen ophalen, kregen we als special guests meteen toegang tot een lunchconcert dat Gorka voor het lokale radiostation gaf. Tijdens de sound check mochten we de zaal alvast in. John kwam meteen van het podium af om ons te ontmoeten. De gouden regel dat men zijn helden nooit in het echt moet zien, ging hier even niet op. Een aardige, verlegen, licht stotterende man - in niets de performer die op het podium nog veel mooier zong dan thuis op de cd's. We spraken met een kop koffie een kwartiertje over zijn muziek, Nederland, jetlags, en de kinderen. Hij beloofde over een paar jaar op onze verjaardagen te komen spelen. We werden in korte tijd goede vrienden, dachten Willem en ik.
We mochten met hem op de foto. 's Avonds, na het tweede concert van twee uur, duizelden we door donker Philly naar het hotel. In mijn zak zat de cd, waarop stond: 'Peter, hope to see you in Holland, John'. Zo schreven wij weer een hoofdstuk in het jongensboek dat leven heet.

Thanks to Peter and Willem John Gorka came to the Netherlands in october 2008!